De Jeugdgezondheidszorg van GGD IJsselland is er voor jou! We begeleiden ouders waar nodig graag bij het opgroeien en opvoeden van hun kind. Je bent dan ook altijd welkom om je vraag aan ons te stellen. Heb je vragen over de gezondheid, ontwikkeling of opvoeding van je kind? Of spelen er zaken op school die je met ons wilt bespreken? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch via 088 – 443 07 02 (bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 17.00 uur) of via onze website www.ggdijsselland.nl/contactjeugdgezondheidszorg.

 

Gezondheidsonderzoeken

Normaal gesproken komen wij altijd op school om bij de kinderen van ongeveer 5 jaar de ogen- en orentest te doen en de lengte- en gewichtsmeting uit te voeren. Bij de kinderen van ongeveer 10 meten we de lengte en het gewicht. Door de coronacrisis hebben we dit het afgelopen schooljaar niet kunnen doen en helaas is dit ook de komende periode niet mogelijk.

 

De rest van het schooljaar 2021-2022 gaan we daarom op een andere manier werken:

 

Gezondheidsonderzoek 5 jaar

Is je kind ongeveer 5 jaar oud? Dan ontvang je van ons een uitnodiging. Je kan dan zelf via Mijn Kinddossier (www.mijnkinddossier.nl) een afspraak inplannen voor de ogen- en orentest en een lengte- en gewichtsmeting. Het onderzoek wordt gedaan door de doktersassistente op het consultatiebureau. Je ontvangt ook een vragenlijst. Deze kun je thuis invullen voor de afspraak. De doktersassistente kijkt dan samen met jou of er nog een afspraak wordt gepland bij de jeugdarts of jeugdverpleegkundige.

 

Gezondheidsonderzoek 10,5 jaar

Is je kind ongeveer 10,5 jaar oud? Dan ontvang je van ons een digitale vragenlijst via Mijn Kinddossier. In deze vragenlijst stellen we algemene vragen over je kind en informeren we of jijzelf nog vragen hebt. Daarnaast vragen we of je zelf de lengte en het gewicht van je kind wil meten. De doktersassistente bekijkt de ingevulde vragenlijst en nodigt je eventueel uit voor een gesprek bij de jeugdarts of jeugdverpleegkundige.

 

Heb je tussendoor een vraag? Neem dan contact met ons op of kijk op onze website voor informatie over opgroeien en opvoeden.

 

Jeugdgezondheidszorg GGD IJsselland