Na de herfstvakantie zijn we nu bijna vier weken weer aan de slag. Helaas zitten er veel leerlingen thuis en helaas zijn de regels verder aangescherpt voor volwassenen. Ook onze gevaccineerde collega’s moeten thuisblijven bij een besmetting in hun huishouden. Daarbij plopt de vraag op of we dit gaan volhouden. Momenteel is het zo dat het deze week kantjeboord was met de bezetting. We hebben onder andere moeten besluiten dat een groep 4 verschillende gezichten heeft gezien deze week. Dit doen we in de overtuiging dat onderwijs altijd beter is dan geen onderwijs. Dank voor uw begrip daarvoor. We doen wat we kunnen, maar het onmogelijke kunnen we niet vragen van onze collega’s, vooral omdat we niet weten hoe lang deze situatie gaat duren. Daarom willen we u wijzen op het stappenplan, mocht het nodig zijn om te moeten besluiten een groep geen onderwijs te geven.

  1. Ouders van de groep leerlingen en toezichthoudend bestuur worden geïnformeerd.
  2. Desbetreffende groep ontvangt die dag geen onderwijs. Dat duurt hoogstens 1 dag.
  3. Op die dag wordt besloten welke groep de volgende dag geen onderwijs kan ontvangen.
  4. Dit besluit wordt meegedeeld aan de ouders van die groep.
  5. De leerkracht van die groep wordt dan op een andere groep gezet.

Laten we hopen dat het niet nodig is en laten we bidden om bescherming voor de leerlingen, gezinnen en leerkrachten zodat ons prachtige onderwijs door mag gaan.