Gistermiddag heeft meester De Jong namens onze school meegedaan aan een live webinar over de nieuwe indeling van de N760, beter bekend als de Grafhorsterweg. De provincie heeft twee situaties kenbaar gemaakt en de voorkeur gaat uit naar een fietspad dat langs de Lidl loopt tot aan Gemar. Het fietspad wordt een tweerichtingenfietspad. Echter zit in deze variant een groot voordeel, namelijk dat het fietspad geheel los komt te liggen van de weg, een echte veiligheidsimpuls.

Meester De Jong heeft namens de school zijn bezwaren geuit tegen deze variant. Vooral het fietsverkeer uit Genemuiden dat met name ’s morgens onze jeugd tegen zal gaan komen baart de school zorgen. Gisterenavond is er nog een inspraaksessie gehouden met omwonenden en andere belanghebbenden. De omwonenden begrijpen de zorgen van de school erg goed. Ook de verkeerscommissie was vertegenwoordigd!

Op de website van de provincie is meer info te vinden over het project. Dit deel van de weg naar Genemuiden zal in 2022 afgerond moeten zijn. Uiteraard houden we u op de hoogte.